El Consorci de Salut i Social de Catalunya organitza, el 18 de novembre i en format virtual, un nou e-pitching sobre 'Telemonitorització de pacients i tractaments', que comptarà amb la ponència de Mar Gomis Pastor, farmacèutica clínica especialista de l'Àrea de cardiologia, trasplantament cardíac i coordinació de Salut Digital del Servei de Farmàcia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Les inscripcions, que són gratuïtes, ja es troben obertes.
Flora Pérez, cap del Servei de Gestió Farmacèutica de Cantàbria, i Concha Carmona, subdirectora de Farmàcia d'Extremadura, han estat les darreres convidades del cicle de debats iNNovacióCSC: '21 preguntes, 21 propostes'. El vídeo complet d'aquesta sessió ja està disponible, així com les inscripcions per a la propera, on comptarem amb José Manuel Ventura, director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Comunitat Valenciana, i Silvia Reboredo, subdirectora general de Farmàcia de Galícia.
La directora del Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPS) del CSC, María Luisa Vázquez, va participar a la taula rodona sobre exclusió social i covid-19, organitzada per l'Escola de Salut Pública de Menorca. L'esdeveniment va comptar amb més d'un centenar de participants, tant de l'estat espanyol com de diversos països de Llatinoamèrica.
El CSC celebrarà, demà, la sessió de clausura de les Trobades de Salut Pública 2021. Sota el títol Avaluació de programes en salut pública: De l'impacte potencial a l'impacte real sobre la salut, aquesta quarta i última sessió comptarà amb Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut, qui en farà la moderació, així com amb quatre ponents experts en salut pública. Es farà en format webinar i en castellà. Us hi podeu inscriure aquí.
Les sessions de comunicació obertes del CSC tornen amb la "Comunicació interna als hospitals davant el coronavirus", que comptarà com a ponents amb Victòria Remedios, cap de Comunicació de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, i Cristina Méndez, directora d'Organització i Comunicació, i Cristina Pardo, tècnica de Comunicació del Parc Sanitari Pere Virgili. Les inscripcions, que són gratuïtes, ja es troben obertes.
El CSC organitza, el pròxim 25 de novembre, la VI Jornada Salut i Social, sota el títol 'La Humanització des de la visió integradora Salut i Social'. L'acte se celebrarà en format semipresencial, amb les ponències en directe des de la seu del Consorci i la possibilitat de connectar-s'hi en línia, per part dels assistents. Us hi podeu inscriure aquí.
Ja es pot consultar el Codi ètic del servei públic de Catalunya, l'objectiu principal del qual és orientar l'actuació dels servidors públics des de la clau dels valors, reforçant, d'aquesta manera, la integritat de la seva actuació i contribuint, així, a impulsar la millora del servei públic, la millora de la qualitat democràtica i la recuperació de la confiança de la ciutadania en les seves institucions. Als efectes d'aquest Codi, són servidors públics tant les persones que treballen a les administracions i els sectors públics respectius, com les que treballen en organitzacions privades i entitats que fan efectius serveis públics per compte de les administracions, sense perjudici de quina sigui la seva posició, condició o règim jurídic de vinculació.
Projecte d’Ordre per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social
La Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social està elaborant l'Ordre per la qual es desenvolupen les normes legals de cotització a la Seguretat Social, atur i protecció per cessament d'activitat, fons de garantia salarial i formació professional per a l'exercici 2021. Mitjançant aquesta Ordre es desenvolupen les previsions legals en matèria de cotitzacions socials per al període de l'exercici 2021 afectat per l'increment del salari mínim interprofessional.
El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha publicat l'informe (núm. 163), que recull els principals indicadors socioeconòmics i laborals corresponents al mes d'octubre.
El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha distingit la metgessa Olga Pané com a col·legiada d'honor 2021, en reconeixement a la seva llarga trajectòria en la gerència d'institucions sanitàries, un àmbit clau per a l'economia catalana. Amb aquesta distinció a la gerent del Parc de Salut MAR, el Col·legi també vol reconèixer l'esforç dels professionals del sector sanitari durant la pandèmia de la COVID-19 que, des de l'any passat, està afectant tota la societat.
Un estudi de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) conclou que els documents de voluntats anticipades són una eina efectiva per ajustar alguns procediments al final de la vida. Els documents protegeixen el pacient d'intervencions sanitàries no desitjades i sovint fútils que allarguen innecessàriament el procés de la mort, i ajuden a evitar l'ansietat de les persones que en tenen cura.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va presentar, ahir, els deu eixos de transformació del sistema sanitari de Catalunya després de la Covid-19, en un primera conferència del nou cicle "Vespres sanitaris", a la qual va assistir el director general del CSC, José Augusto García. Entre els eixos de transformació a què va fer referència el conseller figura avançar cap a un sistema verd i sostenible, la recerca i la innovació, i la integració de l'atenció social i sanitària, potenciant l'atenció a domicili.
Aquests eixos de transformació coincideixen amb les línies de treball del CSC, amb iniciatives com la creació de l'Àrea d'Innovació i l'Àrea d'Envelliment i Benestar, des d'on volem millorar l'acompanyament als nostres associats per afrontar els reptes de futur en aquests àmbits. Igualment, treballem, des de fa temps, per a la millora de les pràctiques mediambientals i socials al sector, promovent, per exemple, una política de compra responsable a les organitzacions.
La població de Catalunya continuarà creixent a curt i mitjà termini i se situaria en 7,9 milions el 2025 i 8,4 milions el 2040, segons l'escenari mitjà de les Projeccions de població de l'Idescat. Del 2021 al 2025, la població creixeria en gairebé 180.000 persones, per efecte de la migració, ja que el creixement natural (naixements menys defuncions) serà negatiu.
A llarg termini, la població de Catalunya creixerà moderadament, i el 2070 se situaria en 8,7 milions d'habitants. L'any 2040, el 26,0% de la població tindria 65 anys o més.
3, 4 i 5 de novembre Barcelona. 7è Congrés Català de Salut Mental "societat digital i salut mental" >>més
10 al 13 de novembre On-line. 14th European Public Health Conference (EPH) >>més
10 de novembre Madrid/On-line. V Jornada sobre vacunaciones de la SEE >>més
15 i 16 de novembre XXV Jornades Internacionals sobre Tuberculosi >>més
24 i 25 de novembre On-line. XXV Curs d'actualització Vacunes 2021 >>més
Publicacions oficials
DOGC
Ordre SLT/200/2021, de 22 d'octubre, de modificació de l'Ordre SLT/82/2021, de 19 d'abril, per la qual es determinen per a l'any 2021 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.
Acord GOV/164/2021, de 26 d'octubre, d'adopció del Codi ètic del servei públic de Catalunya per part del Govern de la Generalitat i l'Administració de la Generalitat i les entitats del seu sector públic.
Acord del Consell d'Administració de l'empresa pública Banc de Sang i Teixits, de 7 d'octubre de 2021, de designació de directora general.
BOE
Ordre INT/1159/2021, de 29 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre INT/657/2020, de 17 de juliol, per la qual es modifiquen els criteris per a l'aplicació d'una restricció temporal dels viatges no essencials des de tercers països a la Unió Europea i països associats a Schengen per raons d'ordre públic i salut pública amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.
Resolució de 21 d'octubre de 2021, de la Direcció General de Salut Pública, per la qual es modifica la de 4 de juny de 2021, relativa als controls sanitaris a realitzar en els punts d'entrada d'Espanya.